В Пловдив наградиха победителите във фотоконкурса „КвАРТалът”

Кметът на район „Западен” в Пловдив Димитър Колев се включи в официалното награждаване на победителите във фотоконкурса „КвАРТалът”. Той се организира от читалище „Никола Вапцаров-1928” в квартал „Прослав” и е с финансовата подкрепа на програма „Пловдив за младите” на Община Пловдив.

Конкурсът е за непрофесионална и професионална фотография на тема „Прослав през твоите очи” и е насочен изключително към младите хора, техните отговорности и творческа ангажираност. Журито с председател Манол Николов имаше възможността да оцени над 170 произведения на 25 млади пловдивски фотографи.

След оспорвано гласуване те излъчиха и победителите в отделните групи. В категорията до 18 години бяха отличени Иван Джогалов, Диян Кацаров и Екатерина Борукова, до 25 години победители станаха Димитър Караилиев, Робърт Узунов, Катерина Тодорова и Ирина Джогалова, а в категорията до 35 години - Мария Илиева и Борислава Ламбова. Награди получиха и трима малки участници – Мариан Свиленов, Ангел Караилиев и 11-годишната Симона Милева.

Фотоконкурсът „КвАРТалът” засега се провежда само на територията на район „Западен”, но се предвижда поетапно в него да се включват останалите пет райони на Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура