В Пловдив обмислят пускането на нощни автобуси

Община Пловдив обмисля да пусне през 2017 години нощни автобуси, които да минават през определен интервал от време през всичките шест района на града под тепетата и стигат до по-отдалечени от центъра квартали като "Тракия", "Коматево" и "Прослав".

За целта предстои да бъде променена транспортната схема и маршрутните разписания, така че пловдивчани да могат да се приберат у дома си и след полунощ. Най-вероятно ще има по една линия за всеки район с по-късно работно време, а не както е в момента и след 22 часа трудно можеш да срещнеш рейс в Пловдив. По тази причина жителите и гостите на града трябва да разчитат на личен транспорт или таксиметров превоз след посещение на театър, опера, концерт, футболен мач на стадионите в Коматево и "Лаута" или спортно състезание в зала "Колодрума".

До края на месец януари в масовия градски транспорт на Пловдив, който се обслужва само от частни превозвачески фирми, започва въвеждането на електронното таксуване. За по-плавен преход в началото то ще се извършва паралелно с кондуктори в рейсовете на градския транспорт, но още до лятото трябва да стане изцяло безкондукторно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони