В Пловдив обсъждат изграждането на жп естакада и нов жп мост над Марица

Обществено обсъждане на проект за изграждане на жп естакада и нов железопътен мост над река Марица в участъка между Централна гара и Филипово ще се проведе на 14 декември (сряда) от 17 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Пловдив.

Пловдив жп естакада и нов жп мост над Марица

От ръководството на НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура") искат да чуят гласа на жителите на града под тепетата относно идейния проект за жп участък Пловдив-Филипово. Основните акценти от междугарието Пловдив-Филипово включват изграждане на жп естакада, която ще елиминира сега съществуващите 3 прелеза по бул. "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември".

Старите еднопътни съоръжения пък ще бъдат подменени с 3 двупътни жп надлеза, два пешеходни подлеза, двупътен жп мост над река Марица, а в района на стадион "Пловдив" ще бъде изградена нова жп спирка. В проекта, който е част от големия проект  "Развитие на железопътен възел Пловдив", е заложено изграждане на шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване и предпазни огради - в индустриалните зони.

Допълнително се предвижда и използването на материали за горното строене на железния път, намаляващи максимално нивата на шум и вибрации при движение на подвижен състав, твърдят от НКЖИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони