Закриват министерството за Българското европредседателство в четвъртък

Как „зелените“ подведоха всички Докога Борисов ще им го позволява

Меган Маркъл се похвали с наедряло коремче

Правим с Китай евтини автобуси на ток

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“ Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

БАБХ проверява случая с хранително натравяне на ученици от Варна

По 300 евро бонус предложи френското правителство на полицаите, мобилизирани за протестите на „жълтите жилетки“

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Франция въвежда данък за технологичните гиганти Кръстен е ГАФА - на Гугъл, Епъл, Фейсбук и Амазон

Градският ученически парламент в Търново дари обувки, дрехи и играчки на детски център Членовете събраха над 3200 лева за благотворителната кауза за малчуганите в с.Ново село

Столичната полиция издирва Стефан Манчев

Шеф на „Герена“: „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Заев и Ципрас с номинация за Нобел за мир (ВИДЕО)

Моуриньо похарчи половин милиард евро

Меси с пета „Златна обувка“

В Пловдив обучиха 23 общински чиновници за работа с хора с нарушение в зрението

Обучение на тема „Основни насоки за комуникация с лица с нарушено зрение“ се проведе през тази седмица в Община Пловдив. То бе организирано от градската управа под тепетата и Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а целта на обучението бе служителите, които работят пряко с гражданите в администрацията на Община Пловдив, да подобрят уменията си за общуване с хора със зрителни затруднения, което от своя страна е гаранция за качество на предоставяните услуги, зачитане и уважение на хората с различни затруднения. Обучението бе проведено от Красимира Георгиева, дългогодишен специалист в сферата на социалните услуги с редица реализирани проекти и обучения за хора с увредено зрение, председател на фондация „Съпричастие“- Силистра, Управител на социални услуги за хора с увреждания. 23 общински специалисти от отдел ГРАО, жилищно настаняване и районната общинска администрация, както и административния екип на КСУДС, преминаха обучението и получиха сертификати за придобитите умения.

За провеждането на обучението КСУДС-Пловдив подготви предварително двама свои специалисти, които да участват в семинара като асистенти на лектора. Те преминаха отделен курс от лектора Красимира Георгиева. Специалистите от Община Пловдив научиха как се общува най-правилно, ефективно и удобно за тях с незрящи граждани, как се работи с документи, какви са особеностите на успешната комуникация с хората с увредено зрение. Чрез ролеви игри участниците научиха как да посрещат лица с нарушено зрение, как да реагират спрямо куче-водач, как да окажат подходяща подкрепа за незрящи при среща на обществено място. Постави се акцент върху важността на пряката комуникация с лицето с нарушено зрение, а не с придружителя. Показа се правилното организиране на средата около хората със зрителни затруднения. Демонстрираха се и езикът на белия бастун. Обучените служители оцениха високо полезността на семинара за тяхната работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.