6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Американец ухапа полицейско куче

Румен Радев: Сега не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция

В Пловдив обучиха 23 общински чиновници за работа с хора с нарушение в зрението

Обучение на тема „Основни насоки за комуникация с лица с нарушено зрение“ се проведе през тази седмица в Община Пловдив. То бе организирано от градската управа под тепетата и Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а целта на обучението бе служителите, които работят пряко с гражданите в администрацията на Община Пловдив, да подобрят уменията си за общуване с хора със зрителни затруднения, което от своя страна е гаранция за качество на предоставяните услуги, зачитане и уважение на хората с различни затруднения. Обучението бе проведено от Красимира Георгиева, дългогодишен специалист в сферата на социалните услуги с редица реализирани проекти и обучения за хора с увредено зрение, председател на фондация „Съпричастие“- Силистра, Управител на социални услуги за хора с увреждания. 23 общински специалисти от отдел ГРАО, жилищно настаняване и районната общинска администрация, както и административния екип на КСУДС, преминаха обучението и получиха сертификати за придобитите умения.

За провеждането на обучението КСУДС-Пловдив подготви предварително двама свои специалисти, които да участват в семинара като асистенти на лектора. Те преминаха отделен курс от лектора Красимира Георгиева. Специалистите от Община Пловдив научиха как се общува най-правилно, ефективно и удобно за тях с незрящи граждани, как се работи с документи, какви са особеностите на успешната комуникация с хората с увредено зрение. Чрез ролеви игри участниците научиха как да посрещат лица с нарушено зрение, как да реагират спрямо куче-водач, как да окажат подходяща подкрепа за незрящи при среща на обществено място. Постави се акцент върху важността на пряката комуникация с лицето с нарушено зрение, а не с придружителя. Показа се правилното организиране на средата около хората със зрителни затруднения. Демонстрираха се и езикът на белия бастун. Обучените служители оцениха високо полезността на семинара за тяхната работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.