Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

В Пловдив обучиха 23 общински чиновници за работа с хора с нарушение в зрението

Обучение на тема „Основни насоки за комуникация с лица с нарушено зрение“ се проведе през тази седмица в Община Пловдив. То бе организирано от градската управа под тепетата и Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а целта на обучението бе служителите, които работят пряко с гражданите в администрацията на Община Пловдив, да подобрят уменията си за общуване с хора със зрителни затруднения, което от своя страна е гаранция за качество на предоставяните услуги, зачитане и уважение на хората с различни затруднения. Обучението бе проведено от Красимира Георгиева, дългогодишен специалист в сферата на социалните услуги с редица реализирани проекти и обучения за хора с увредено зрение, председател на фондация „Съпричастие“- Силистра, Управител на социални услуги за хора с увреждания. 23 общински специалисти от отдел ГРАО, жилищно настаняване и районната общинска администрация, както и административния екип на КСУДС, преминаха обучението и получиха сертификати за придобитите умения.

За провеждането на обучението КСУДС-Пловдив подготви предварително двама свои специалисти, които да участват в семинара като асистенти на лектора. Те преминаха отделен курс от лектора Красимира Георгиева. Специалистите от Община Пловдив научиха как се общува най-правилно, ефективно и удобно за тях с незрящи граждани, как се работи с документи, какви са особеностите на успешната комуникация с хората с увредено зрение. Чрез ролеви игри участниците научиха как да посрещат лица с нарушено зрение, как да реагират спрямо куче-водач, как да окажат подходяща подкрепа за незрящи при среща на обществено място. Постави се акцент върху важността на пряката комуникация с лицето с нарушено зрение, а не с придружителя. Показа се правилното организиране на средата около хората със зрителни затруднения. Демонстрираха се и езикът на белия бастун. Обучените служители оцениха високо полезността на семинара за тяхната работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.