На 20 август 2018 да почерпят

Филип избра да е дете на природата След екзотичния остров Реюнион - живот назад към дивото

В Царските конюшни живели 27 семейства Режисьорката от БНТ Иванка Андонова гледала в комуната едномесечно бебе

Джон Болтън: САЩ, Израел и Русия искат Иран извън Сирия

Спасиха британка, паднала от борда на кораб край хърватския град Пула

Борисов отказа на Меркел България да приема бежанци от Германия (обзор) Хотспотове – да, но връщане - не

Президентът на Афганистан обяви прекратяване на огъня във войната срещу талибаните

Дензъл раздава шамари и куршуми Филмът направи солидни приходи в САЩ

11 часа обсада след разстрел за велосипед (обзор) Убиецът се скарал с жертвата заради кражба на колелото

Иранският външен министър обвини САЩ, че подготвят преврат в Ислямската република

Българските тамплиери приеха петима македонци Честването събра 120 дами и рицари край меча на Аспарух

Мазутът от разлива изчезна Предстои източване на резервоарите на кораба

Стоянович тръгна с победа на „Герена“, „Левски“ се скъса да пропуска

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 август 2018

Предупредиха Кристиано: Серия А не е Примера дивисион

В Пловдив обучиха 23 общински чиновници за работа с хора с нарушение в зрението

Обучение на тема „Основни насоки за комуникация с лица с нарушено зрение“ се проведе през тази седмица в Община Пловдив. То бе организирано от градската управа под тепетата и Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а целта на обучението бе служителите, които работят пряко с гражданите в администрацията на Община Пловдив, да подобрят уменията си за общуване с хора със зрителни затруднения, което от своя страна е гаранция за качество на предоставяните услуги, зачитане и уважение на хората с различни затруднения. Обучението бе проведено от Красимира Георгиева, дългогодишен специалист в сферата на социалните услуги с редица реализирани проекти и обучения за хора с увредено зрение, председател на фондация „Съпричастие“- Силистра, Управител на социални услуги за хора с увреждания. 23 общински специалисти от отдел ГРАО, жилищно настаняване и районната общинска администрация, както и административния екип на КСУДС, преминаха обучението и получиха сертификати за придобитите умения.

За провеждането на обучението КСУДС-Пловдив подготви предварително двама свои специалисти, които да участват в семинара като асистенти на лектора. Те преминаха отделен курс от лектора Красимира Георгиева. Специалистите от Община Пловдив научиха как се общува най-правилно, ефективно и удобно за тях с незрящи граждани, как се работи с документи, какви са особеностите на успешната комуникация с хората с увредено зрение. Чрез ролеви игри участниците научиха как да посрещат лица с нарушено зрение, как да реагират спрямо куче-водач, как да окажат подходяща подкрепа за незрящи при среща на обществено място. Постави се акцент върху важността на пряката комуникация с лицето с нарушено зрение, а не с придружителя. Показа се правилното организиране на средата около хората със зрителни затруднения. Демонстрираха се и езикът на белия бастун. Обучените служители оцениха високо полезността на семинара за тяхната работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.