В Пловдив обявяват 11-те нови стипендианти от конкурса за космическия лагер на NASA в Измир

Резултатите от конкурса за космическия лагер „Space Camp Turkey“ в Измир и разпределението на 11-те стипендии, с които Центърът за творческо обучение ще награди най-отличилите се деца и младежи от цяла България, ще бъдат обявени този петък в Пловдив. Това ще стане на втората среща на общността „Възпитаници на Space Camp в България“, която ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в града под тепетата. Целта на събитието е да подпомогне бъдещи участници в „Space Camp Turkey“ и да мотивира възпитаниците му за екипни дейности с фокус космически науки и по-голямо българско участие в най-новите проекти на NASA.

„Space Camp Turkey“ е учебно-тренировъчен лагер в град Измир, който е създаден през 2000 г. по модел на NASA, и един от трите подобни центъра в целия свят. Фокус на програмата са развиване на познания по астрономия, физика, математика, биология, IT технологии и други науки. Мотото на космическия камп в Измир е „Обучение, екипна Работа и технологии“ – трите стълба, върху които са съсредоточени всички занимания в международния учебно-тренировъчния лагер. Участниците в кампа имат възможност да се докоснат до най-новите космически нововъведения, да се срещнат лице в лице астронавт от НАСА и да преминат през тренажори за астронавти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.