В Пловдив откриха изложба с творби на затворници

Изложба с твоpби на осъдени лица, изработени по време на творческите работилници на проекта „Умения за свобода”, бе открита в четвъртък в галерия „Пловдив” във фоайето на Общинския съвет в града под тепетата.

Всички изложени произведения на затворници ще бъдат продавани за набиране на средства за благотворителност, съобщиха организаторите на нестандартната изложба от сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие”. Преди откриването на изложбата в една от залите на местния парламент се проведе среща на тема „Перспективи, възможности и предизвикателства пред работата с осъдени лица чрез артистични дейности”. На нея бяха представени резултатите от експерименталната част от проекта „Умения за свобода – артистични пътища за развитие на професионални умения за затворници” по програма Еразъм плюс. Присъстващите се запознаха с партньорите и операторите на проекта в България, а участие в дискусионния панел взеха началникът на сектор СДВР в Пловдивския затвор Кирил Сивков, психологът Нина Гълъбова, режисьорът и ръководител на театрална работилница Лилия Секова, управителят на ЦСРИ за възрастни правонарушители и бежанци Атанаска Бъклева и др. Те споделиха своя опит в работата с лишени от свобода осъдени лица.

Част от събитието бе и представянето на предстоящите дейности през 2018 и 2019 г. и премиера на проекта „Изкуството на живота чрез живота на изкуството”, който е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България