Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 24 януари 2020

На 24 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 24.01.2020

СЗО: Китайският коронавирус все още не представлява глобална опасност

Индийски гуру идва в България Помага на Део да спре с наркотиците и дава енергия на Деси Добрева

Мария Захарова: Призоваваме България да работи с руските власти по случая Гебрев

Рекламна гавра с болките на хората Фалшиви герои са лицата от онлайн кампанията на „ Flexa Plus Optima”

САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

В Пловдив пак ще събират боклука по тъмно Изнервени граждани налитали на бой на служителите на ОП „Чистота” заради запушени от камионите малки и тесни улици под тепетата

Боклукът в Пловдив пак ще се събира по тъмно след 1 септември, когато общинско предприятие „Чистота” връща старите графици за сметоизвозване, съобщи директорът на комуналната фирма  инж. Иван Стоянов.

Експериментът със сметосъбирането и сметоизвозването през деня се оказа абсолютно неуспешен, за което още преди въвеждането на сега действащия от 16 август график предупреди самият шеф на ОП „Чистота” Иван Стоянов. До промяната се стигна след десетки сигнали и оплаквания на пловдивчани за шум при сметосъбирането през нощта и ранните часове на деня, от които те се будели, но след въвеждане на новия график недоволните граждани под тепетата се увеличили многократно. Изнервени шофьори налитали на бой на служители от сметовозите, а бесни от препълнените контейнери пловдивчани замервали камионите на „Чистота” с буркани и други боклуци.

„Още преди да минем на сегашния график предупредих, че с въвеждането му рискуваме много заради необслужени до обяд контейнери, които в тези летни жеги са източници на неприятни миризми, както и за затруднения в трафика.  Откакто колите излизат в 6 часа сутринта, постоянно възникват конфликти между нашите служители и гражданите. Причината е, че когато камионът влиза в малките и тесни улици, за да събере боклуците от контейнерите, те биват запушвани за определено време. А това отприщва гнева на пловдивчани, които бързат за работа и те скачат на бой на нашите служители”, коментира Иван Стоянов.

След 1 септември сметовозите на ОП „Чистота” и подизпълнителя „КМД” ЕООД отново ще събират боклука от 4 часа сутринта, но ще се тестват различни нововъведения. Едно от тях ще бъде контейнерите да се вдигат от по-ниска височина, за да може шумът да бъде намален до минимум, а освен това служителите на комуналната фирма ще бъдат инструктирани да не викат, свирят и говорят помежду си на висок глас, за да будят пловдивчани. Освен това се предвижда въвеждане на светлинна сигнализация между шофьорите и боклукчиите и вместо с досегашното викане и свирене водачите на камионите ще бъдат насочвани със зелена и червена светлина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.