Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

В Пловдив премахват всички гаражни клетки до 31 май 2017 г.

Всички гаражни клетки в Пловдив, които са поставени върху общинска земя, трябва да бъдат премахнати до 31 май 2017 година, съобщи кметът на града под тепетата Иван Тотев в сряда при откриването на нов паркинг на бул. “Найчо Цанов” и ул. “Аспарух”. “Мерките, които предприехме досега в тази насока не ни удовлетворяват. Затова решихме да преминем към скоростно решаване на този въпрос, а очакванията ни са след премахване на сегашните гаражни клетки паркоместата в града да се увеличат с 30%”, заяви кметът Тотев. Той уточни, че който не премахме доброволно гаража си, общината ще го събори принудително, а през това време собствениците ще плащат обезщетение в размер на месечната такса от 29 лв., умножена по 1,5, тоест 43,5 лв. за месец.
Новите паркоместа в Пловдив ще се дават срещу заплащане, като сумата най-вероятно ще е 15 лв. Вече има доста заявки от живущите да плащат за паркоместа най-вече в районите “Централен” и “Южен”. Живущите в някои от блоковете по бул. “Шести септември” и ул. “Родопи” дори настояват да се сложи бариера, за да не могат да влизат чужди коли на техните паркоместа. Кметът Иван Тотев ще внесе още на следващата сесия на местния парламент новата наредба, касаеща паркирането, с която на собствениците на гаражни клетки върху общинска земя ще бъде даден 5-месечен гратисен период да ги премахнат. Става дума за над 8000 метални клетки на територията на шестте района.
За решаване на тежкия проблем с недостига за места за постоянно увеличаващия се брой на колите в града под тепетата Община Пловдив планира през 2017 г. да започне строежа на 4 многоетажни паркинга. Вече са набелязани терени край бившия РУМ “Евмолпия” и на мястото на бившия ТЕЛК в район “Централен”, до парк “Ружа” в “Западен” и срещу блок 15 в “Тракия”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.