В Пловдив продължава война срещу комарите и кърлежите

Служителите на общинско предприятие „Дезинсекционна станция” в Пловдив продължават войната срещу комарите и кърлежите и през последната седмица на месец юли. В нея ще се пръска срещу имаго (възрастовите форми на комари) при следния работен график за отделните райони и крайни квартали на града под тепетата:

24 и 25 юли – районите Северен и Западен и кварталите Прослав и Коматево;
26 и 27 юли – районите Тракия и Източен;
27 и 28 юли – районите Централен и Южен.

На 24 юли срещу ларви на комари ръчно ще се обработват каналите и бреговете на река Марица, а на 27 юли с биопрепарат ще се пръска на гребния канал и по бреговете на Марица. Ще се работи с разрешени за използване биоцидни препарати и в препоръчителната за употреба концентрация. От общинското предприятие призовават отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки на ограничат полета на пчелите в указаните периоди. От градската управа призовават пловдивчани да поддържат в имотите си, които обитават и стопанисват, ниска численост на вредни инсекти и гризачи, и припомнят, че комарите и кърлежите могат да бъдат преносители на инфекции и заболявания, опасни за хората и животните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.