В Пловдив раздаваха чували и ръкавици за почистване на 12 места

Община Пловдив се включи активно и за пореден път в най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно!”, като организира пунктове за раздаване на чували и ръкавици на 12 места в града под тепетата.

Инициативата цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Главната роля в нея пък е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.

Кампанията е и част от събитията, които са предвидени в програмата на Община Пловдив за отбелязване на Европейската седмица на мобилността от 16-22 септември. В тази връзка от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ апелираха участниците в кампанията „Да изчистим България заедно” да отидат с велосипеди или пеша до мястото, където ще се включат в нея.

Началото бе поставено в 10 часа с раздаване на необходимите за почистване материали на 12 обособени за целта локации в Пловдив - „Данов хълм” (пред Радио-телевизионния център, парк „Лаута” (до „Парк-хотел Пловдив” и беседката до барбекюто), Гребна база (пред ресторант „Гребеца”, „Розариума” - на алеята зад Братската могила до кучешката площадка, и Отрезвителя), Младежки хълм (до Детската железница), Бунарджика (до паметника на Васил Левски), Северният бряг на река Марица (до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон”), квартал „Гладно поле” (пред кметство „Източен”), парк "Източна Румелия" на ул. „Кукуш” в район „Южен” и надлез „Родопи” .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България