В Пловдив разкриха извършител на грабеж и нападение над 87-годишна жена

Снимка: Архив

Служителите на отдел "Криминална полиция" и Второ РУ на МВР-Пловдив разкриха и задържаха извършителя на грабеж, извършен на 9 ноември в града под тепетата.

Тогава 87-годишна пенсионерка се оплакала в полицията, че е получила обаждане по телефона от мъж, представител се за лекар.

Той й съобщил, че неин родственик е в болница след катастрофа и за лечението спешно трябва да се заплати определена сума. Възрастната пловдивчанка продиктувала адреса си и малко по-късно в дома й се явил непознат. Докато домакинята обмисляла дали да му предаде парите, мъжът я повалил на земята, издърпал от ръцете й приготвените пари, които били около 3000 лева, и побягнал.

От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на грабежа е 56-годишният Е.В. от София, който е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУ-Пловдив. Апашът се оказал криминално проявен и осъждан.

За случая е уведомена Районна прокуратура и се очаква полицейският арест да бъде удължен със 72 часа, през които държавното обвинение поиска от съда налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на столичния бандит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право