В Пловдив спипаха дрогиран и без книжка шофьор, отказал да спре за полицейска проверка

Снимка: Архив

Неправоспособен и дрогиран шофьор е задържан в сряда в Пловдив след опит да осуети полицейска проверка. Около 16.45 часа на бул. "Пещерско шосе" в града под тепетата екип на моторизирано звено "Сигма" подал сигнал за спиране на лек автомобил "Ровър".

Вместо да отбие встрани и да изчака проверката, водачът подал газ и продължил, но след кратко преследване бил настигнат и спрян на ул. "Юндола". Полицаите установили, че 30-годишният пловдивчанин зад волана е с отнето свидетелство за правоуправление. Освен това проверка с драг чек показала, че мъжът е под въздействието на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство, а извършителят е задържан за 24 часа във Второ РУ.

В сряда бързи полицейски производства са започнати и срещу други четирима неправоспособни водачи, управлявали МПС-та в срока на наложените им административни наказания. В жк "Тракия" в Пловдив 60-годишен бил засечен с лек автомобил "Мерцедес", а в село Бяла река 39-годишен шофирал лек автомобил "Ауди". В Първомай и село Войсил пък били хванати с мотоциклети "БМК" и "Априля" 19-годишно момче и 40-годишен мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България