В Пловдив стартираха турнири по шахмат и белот за пенсионери

С партия шах между дългогодишния треньор в школата на ФК Марица (Пд) Ангел Тосев и заместник-кмета по спорта, младежта и социалните дейности Георги Титюков в Пловдив днес стартираха турнири по шахмат и белот в Централния клуб на пенсионера. Ангел Тосев е един от малкото българи, постигнали реми със световния гросмайстор Анатолий Карпов. Този малко известен факт съобщи футболната легенда и настоящ шеф на общинска дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински в началото на състезанието.

В следващите дни от всички 10 пенсионерски клуба в града ще бъдат определени най-добрите, които ще се състезават във финала на 21 ноември, когато се очаква шахматната ни шампионка при подрастващите Виктория Радева да даде началото.Тогава съдии ще определят шампиона сред пловдивските пенсионерски клубове. „Надявам се турнирът да се превърне в традиция“, заяви Георги Титюков и пожела успех.

Той обеща, ако има желаещи за табла, то на пролет да има и такъв турнир. За победителите ще има специална купа, а за останалите са предвидени плакети, комплекти за игра на шах и карти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони