Рухна шестетажна сграда в Индия, най-малко трима са загинали

Пушачи обраха селски магазин

Сблъсъци между фермери и полиция пред Министерския съвет (ВИДЕО)

Възрастна жена загина, след като бе блъсната от камион във Варна

Йорданка Фандъкова: Започна ремонтът на западното пътното платно на бул. „Васил Левски“

Художници от Благоевград показаха изключителни картини в обща изложба, открита в столицата

Правителството прие прoмени в правилника за работа на ТЕЛК

Президентът Румен Радев и кметът на Руен откриха паметник на Апостола (СНИМКИ)

Вижте решенията на Министерския съвет от днес, 18 юли 2018

Гранични полицаи задържаха двама каналджии и 26 чужденци

Полиция пази „Левски“ на тренировката, шеф дойде на „Герена“

Парламентът отхвърли предложението на БСП за прекратяване на действията по предоставяне на концесия за летище София

Премиерът Борисов: По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП

Протестът на овцевъди и козевъди пред Министерския съвет (СНИМКИ)

Охридското езеро е на 4 милиона години Защо Македония трябва да е следващата ви дестинация?

В Пловдив стартира отворена покана за нови проекти в „Капана” с фокус френска култура

От днес в Пловдив стартира отворена покана по проект „Капана – квартал на творческите индустрии” с фокус френската култура, като конкурсът e организиран от Фондация „Пловдив 2019“ в партньорство с Френски институт – България. Поканата е насочена към културни организации, куратори и артисти за финансиране на събития и намеси в градска среда в квартал Капана, които да се реализират в периода от ноември 2017 до май 2018 г. Фокусът на поканата е върху френската култура като това включва, както директно участие на френски артисти и партньори, така и свързване на идейно и концептуално ниво. Възможностите за организиране на събития покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито.

Общият бюджет е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г. За всички желаещи да кандидатстват фондация „Пловдив 2019“ организира през август и септември информационни срещи в Пловдив и София, в които ще участват и представители на журито.

Отворената покана е четвърта поред, насочена към културни събития и инициативи в рамките на проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Инициативата цели да поддържа и развива потенциала на „Капана” като място за изследване, иновации и експеримент в областта на публичното изкуство, културните и творчески индустрии и културния мениджмънт. Чрез серията от мерки, подпомагащи артистичните прояви и предприемачество на територията на „Капана”, Фондация „Пловдив 2019” цели да го затвърди и развива като първия квартал на творческите индустрии в България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.