Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

В Пловдив събират отпадъците по европейски модел

В Пловдив събират вече боклука по европейски модел и според директора на общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов първите резултати от пилотния проект за разделно събиране на отпадъци от пластмасови, метални и хартиени опаковки в 50-литрови жълти чували от домакинствата в квартал „Коматево“ два пъти месечно са много добри. Община Пловдив продължава дейността си и по проекта за събиране на растителните отпадъци освен в Коматево и в другия краен квартал на града под тепетата – „Прослав“. Още при първите 2 събирания в Коматево на 21 и 27 април, съдовете са използвани изцяло по предназначение – за чист растителен отпадък. Следващите дати за обслужване на 930 контейнера тип „Кука“ в квартала са 5 и 10 май, а след 15 май отпадъкът ще се събира вече всеки понеделник и вторник.
Разположените в квартал „Прослав“ 38 кафяви съдове тип „Ракла“ с вместимост 1100 куб.м досега са обслужени 3 пъти – на 20 и 28 април и 4 май, следващото събиране е на 9 май, а след 15 май ще се обслужват всеки четвъртък. Директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов съобщи, че първият път в специализираните контейнери е имало смесен битов отпадък, но при второто събиране са преобладавали растителните отпадъци.

„Умоляваме гражданите да изхвърлят в контейнерите само растителен отпадък. Така ще запазим града си чист, ще използваме събраното по предназначение и ще намалим смесения битов отпадък, който извозваме до депата в Шишманци и Цалапица“, призова Иван Стоянов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „ЕВРИКА“ – най после някой да се организира да направи нещо смислено, което е направено отдавна в други цивилизовани държави. Но нашите (самоковските) управници упорито отказват каквито и да било нови начини за разделно събиране и продължават да дават „луди“ пари за шарените контейнери тип“Бобър“, които са доказали през годините, че не вършат никаква работа. Дори и поставените пред Общ. Самоков контейнери не се използват по предназначение. И какъв ли смисъл има, след като дори и събран разделно боклука се товареше на едно място в някаква затворена камионетка. Всичко се прави“проформа“, само да се покаже пред хората някаква дейност. Тържествено откритото преди няколко месеца депо, и до ден днешен не работи и боклуците се карат на старото сметище в противоречие на всякакви европейски изисквания, и е крайно време отговорните институции да бъдат информирани!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.