Премиерът Борисов няма да участва на форума в Давос

Грипна епидемия в Софийска област от утре

ЕС наложи санкции на служители на руското военно разузнаване заради случая „Скрипал“

Пиян изпотроши девет коли в Чепеларе

Грипна ваканция в Пловдивска област от утре до петък

Обвинени в контрабанда на 16 тона прекурсори отказаха сделка с прокуратурата Чужденците твърдят, че били натопени, а в схемата участвали агенти на ДАНС

1,7 млрд. лв. е бюджетът на София за 2019 година Общината ще инвестира в модернизация на инфраструктурата за осигуряване на по-чиста околна среда, съобщи Дончо Барбалов

Панахида за Радичков отслужиха в Берковица След молитви в храма преди десетилетия, малкият Йордан проговорил

Пътуваща изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“ е в Благоевград

Не пийте газирани напитки по време на тренировка Изследване доказва, че така рискът от бъбречни заболявания се увеличава

Кметът на София: В бюджета за 2019 г. сме заложили 21 млн. лв. за здравеопазване (СНИМКИ)

Представители на Генерална дирекция за социално подпомагане и закрила на детето в област Телеорман посетиха Търново

Днес е „син понеделник“ – най-депресиращият ден в годината

Мъж с 2,61 промила алкохол в кръвта и без книжка се обърна с колата си, в която били и двете му деца

Успешна телефонна измама в Омуртаг след година затишие Торбата с 2 245 лв. изчезнала за 10-на минути от входната врата

В Пловдив събират отпадъците по европейски модел

В Пловдив събират вече боклука по европейски модел и според директора на общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов първите резултати от пилотния проект за разделно събиране на отпадъци от пластмасови, метални и хартиени опаковки в 50-литрови жълти чували от домакинствата в квартал „Коматево“ два пъти месечно са много добри. Община Пловдив продължава дейността си и по проекта за събиране на растителните отпадъци освен в Коматево и в другия краен квартал на града под тепетата – „Прослав“. Още при първите 2 събирания в Коматево на 21 и 27 април, съдовете са използвани изцяло по предназначение – за чист растителен отпадък. Следващите дати за обслужване на 930 контейнера тип „Кука“ в квартала са 5 и 10 май, а след 15 май отпадъкът ще се събира вече всеки понеделник и вторник.
Разположените в квартал „Прослав“ 38 кафяви съдове тип „Ракла“ с вместимост 1100 куб.м досега са обслужени 3 пъти – на 20 и 28 април и 4 май, следващото събиране е на 9 май, а след 15 май ще се обслужват всеки четвъртък. Директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов съобщи, че първият път в специализираните контейнери е имало смесен битов отпадък, но при второто събиране са преобладавали растителните отпадъци.

„Умоляваме гражданите да изхвърлят в контейнерите само растителен отпадък. Така ще запазим града си чист, ще използваме събраното по предназначение и ще намалим смесения битов отпадък, който извозваме до депата в Шишманци и Цалапица“, призова Иван Стоянов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „ЕВРИКА“ – най после някой да се организира да направи нещо смислено, което е направено отдавна в други цивилизовани държави. Но нашите (самоковските) управници упорито отказват каквито и да било нови начини за разделно събиране и продължават да дават „луди“ пари за шарените контейнери тип“Бобър“, които са доказали през годините, че не вършат никаква работа. Дори и поставените пред Общ. Самоков контейнери не се използват по предназначение. И какъв ли смисъл има, след като дори и събран разделно боклука се товареше на едно място в някаква затворена камионетка. Всичко се прави“проформа“, само да се покаже пред хората някаква дейност. Тържествено откритото преди няколко месеца депо, и до ден днешен не работи и боклуците се карат на старото сметище в противоречие на всякакви европейски изисквания, и е крайно време отговорните институции да бъдат информирани!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.