Педали виновни за кризата в „Байерн“

С приятелски волейболен мач откриха обновения спортен комплекс на МУ- Варна

Четирима полицаи от Сливен пострадаха при пиянски инцидент в бедната част на ромския квартал В ареста са задържани десет мъже на възраст от 18 до 57 години

Софийският районен съд ще се произнесе до месец по жалбата на Лозан Панов срещу наложената му глоба от 1000 лв.

Цецка Цачева: Не е възможно българските граничари да бъдат предадени на Турция

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили адвокатка в София

Съветници дариха заплати на забавачка

Полски шофьор на тир блъсна и уби мъж на „Хемус“

Румен Порожанов: Няма съобщени нови случаи на чума по дребните преживни животни

Еврокомисар Мария Габриел: Ще има видими резултати срещу фалшивите новини

Двама загинали и ранени полицаи след стрелба в Германия

Ефективно наказание за рецидивист, заредил джипа си без да плати и пласирал фалшиво евро

Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ чества своята 115-годишнина (СНИМКИ)

Борисов обсъди с руския премиер Медведев засилване на партньорството в енергетиката и туризма

15 пункта за вода отвориха в останалия на сухо Лом Дарители осигуриха над 20 000 л минерална вода за хората

В Пловдив събират отпадъците по европейски модел

В Пловдив събират вече боклука по европейски модел и според директора на общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов първите резултати от пилотния проект за разделно събиране на отпадъци от пластмасови, метални и хартиени опаковки в 50-литрови жълти чували от домакинствата в квартал „Коматево“ два пъти месечно са много добри. Община Пловдив продължава дейността си и по проекта за събиране на растителните отпадъци освен в Коматево и в другия краен квартал на града под тепетата – „Прослав“. Още при първите 2 събирания в Коматево на 21 и 27 април, съдовете са използвани изцяло по предназначение – за чист растителен отпадък. Следващите дати за обслужване на 930 контейнера тип „Кука“ в квартала са 5 и 10 май, а след 15 май отпадъкът ще се събира вече всеки понеделник и вторник.
Разположените в квартал „Прослав“ 38 кафяви съдове тип „Ракла“ с вместимост 1100 куб.м досега са обслужени 3 пъти – на 20 и 28 април и 4 май, следващото събиране е на 9 май, а след 15 май ще се обслужват всеки четвъртък. Директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов съобщи, че първият път в специализираните контейнери е имало смесен битов отпадък, но при второто събиране са преобладавали растителните отпадъци.

„Умоляваме гражданите да изхвърлят в контейнерите само растителен отпадък. Така ще запазим града си чист, ще използваме събраното по предназначение и ще намалим смесения битов отпадък, който извозваме до депата в Шишманци и Цалапица“, призова Иван Стоянов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „ЕВРИКА“ – най после някой да се организира да направи нещо смислено, което е направено отдавна в други цивилизовани държави. Но нашите (самоковските) управници упорито отказват каквито и да било нови начини за разделно събиране и продължават да дават „луди“ пари за шарените контейнери тип“Бобър“, които са доказали през годините, че не вършат никаква работа. Дори и поставените пред Общ. Самоков контейнери не се използват по предназначение. И какъв ли смисъл има, след като дори и събран разделно боклука се товареше на едно място в някаква затворена камионетка. Всичко се прави“проформа“, само да се покаже пред хората някаква дейност. Тържествено откритото преди няколко месеца депо, и до ден днешен не работи и боклуците се карат на старото сметище в противоречие на всякакви европейски изисквания, и е крайно време отговорните институции да бъдат информирани!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.