В Пловдив събират 10 000 евро за операция на 17-годишен с церебрална парализа

Общинските съветници в Пловдив гласуваха на сесията си навръх Велики четвъртък отпускането на 1000 лева финансова помощ за 17-годишния Петър Мавродиев, на когото предстои важна операция в Австрия, за да може да проходи. Момчето е с диагноза детска церебрална парализа, но лекари от чужбина са му дали надежда, че може да се оправи, но за целта са нужни 10 000 евро за пътни, престой и поставяне на следоперативна ортеза в клиника в Австрия, които семейството на Петьо няма. Затова негови приятели, съученици и съкварталци от Прослав организираха кампания по набирането на нужните средства, като една от инициативите бе благотворителна изложба базар "Шарен Великден".

Тя се проведе в изложбената зала на Народно читалище "Николай Й. Вапцаров", а събраните пари от разпродажбата на великденските сувенири ще бъдат дарени на Петьо Мавродиев. В благотворителната акция се включи и младежката структура на ГЕРБ Пловдив-град, общинската администрация на район "Западен" и Пловдивският общински инспекторат начело с неговия директор Ангел Славов.

Инициаторите на кампанията в помощ на 17-годишното момче призоваха всеки, който иска да помогне на Петьо Мавродиев, да го направи, изпращайки SMS с текст DMS PETAR на тел. 17 777.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България