В Пловдив събират 90 000 лв. за външен асансьор за нуждите на деца с увреждания

Коледен базар във фоайето на Общинския съвет в Пловдив организираха децата от Дневния център към комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" в града под тепетата.

Стартиралата в понеделник тяхна акция е част от инициативите за събиране на средства за построяване на външен асансьор, който да се ползва от децата с увреждания в сградата на Дневния център към дом „Олга Скобелева”.

За целта са необходими 90 000 лева, а събирането им продължава вече цяла година, съобщи Донка Николова, управител на центъра към дом "Олга Скобелева". Децата вече са организирали коледни базари в Граф Игнатиево и в арт квартал „Капана” в Пловдив, а инициативите им ще продължат и то не само с коледни базари.

Общинските съветници в пловдивския парламент откликнаха на инициативата и купиха от ръчно изработените картички, играчки и коледни украси, пускайки своята лепта в специална кутия за дарения. Кметът Иван Тотев също даде своя принос, пускайки дарение в кутията, а освен това увери децата, че нито едно от красивите им изделия няма да остане непродадено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони