В Пловдив събориха Къщата на призраците и бивша стоматологична поликлиника

Премахването на опасни сгради на територията на район „Северен” в Пловдив продължава с бързи темпове, похвали се „градоначалникът оттатък река Марица” инж. Ральо Ралев. Във връзка с констатации на служители от районната администрация и постъпили сигнали от граждани за опасна триетажна сграда, известна като Къщата на призраците, кметът на район „Северен” предприе действия по премахването й.

Опасната постройка, в която по времето на социализма са живели местни партийни величия, попада в УПИ II- комплексно застрояване, кв.19 по плана на квартал „Захарна фабрика”, с административен адрес бул. „Васил Априлов” №125А. Същата сграда е с компрометирана конструкция и съществува реална опасност от самосрутване, както и вероятност за възникване на инциденти с преминаващи граждани, става още ясно от заповедта за премахването й, подписана от райкмета Ральо Ралев.

„Безопасността на гражданите е най-важна и затова стриктно следим за опасни сгради и съоръжения в паркове и в детските площадки, за да бъдат премахнати своевременно", коментира кметът на район „Северен”, на чиято територия вече започна и събарянето на бившата Трета стоматологична поликлиника на улица „Средец” в квартал „Кършиака”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони