В Пловдив съдят е-търгаши, измамили 59 души с 26 949 лв.

Дело срещу фирма фантом за електронна търговия тръгва този понеделник в Окръжния съд в Пловдив, където пред Темида ще бъдат изправени Владимир С. и Емилиян Ц.

Двамата са обвинени, че в периода от 10 януари до 25 март 2013 г. като длъжностни лица - представители на "Маркани Ко" ЕООД-Враца са държали в заблуда потенциалните си клиенти и така са им причинили вреди на обща стойност от 26 949 лв. До момента има данни за 59 излъгани от Пловдив, София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Нова Загора, Панагюрище, Козлодуй, Монтана, Аксаково, Кюстендил, Нови Пазар, Ловеч, Хасково и Шумен. Аферата на дуета измамници бе разкрита, след като Комисията за защита на потребителите бе залята от жалби срещу фирмата им за онлайн търговия.

Тогава се установи, че дружеството "Маркани Ко" продава техника по интернет с добри оферти в сайта vipsdelka.com. Таблети и лаптопи на половин цена грабват вниманието на хората, които превеждат парите, но стоката така и не пристига. Разследването пък показва, че ЕООД-то е регистрирано във Враца на името на безимотния ром Георги Гергов. Заявеният офис в "Бизнес парк София" изобщо не съществува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право