В Пловдив ще слагат край на разноцветните кръпки по санираните блокове

 

Общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева се надява заедно с колегите си от пловдивския парламент съвсем скоро да приемат правила за цветовите решения при санирането на жилищата и се сложи веднъж завинаги край на разноцветните кръпки.

"Не може външните стени на един апартамент да са в зелено, а на съседа му - в оранжево. Час по-скоро трябва да се сложи край на разноцветните кръпки, които не допринасят за добрия външен вид на панелните блокове, които и без това нямат естетичен вид", твърди Деведжиева.

Тя приветства решението на градската управа за премахване на грозните метални гаражни клетки и изграждането на паркинги на тяхно място.

"Това е стара моя идея. Още в предизборната кампания преди 2 години се обявих за демонтиране на грозните метални клетки, част от които не се използват по предназначение и от тях лъха на кисело зеле. Радвам, че разчистването започна, като се надявам гаражите да изчезнат не само от центъра, а и от целия град. За всички отдавна е ясно, че те са грозни, заемат място, на което може да спрат повече коли, ако ги няма. Не на последно място е натрупаната между тях мръсотия, която няма почистване. При това собствениците им не полагат никакви грижи - клетките стоят над 20 години и не са били пребоядисани нито веднъж. Състоянието им напомня общите части на блоковете - всеки си чисти и поддържа у дома, но не се интересува какво става на площадката пред вратата му. Така че посоката е правилна - на местата на гаражите да се строят паркинги и да се засажда зеленина, така че гледката да радва не само живеещите в района, а и всеки, който минава оттам", коментира общинската съветничка от РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони