Съдът пусна предсрочно от затвора Иван Евстатиев Остатъкът от присъдата му е заменен с пробационна мярка

Премиерът Борисов разпореди да се направи план за ремонт на всички мостове по магистралите едновременно (СТЕНОГРАМА) Ще се търси заем или целеви средства от бюджета

Фандъкова: Завърши фрезоването на участъка от бул. “България” между бул. “Иван Гешов” и бул. “Г. Делчев” (СНИМКИ)

Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Богородица в Арбанаси На Светата литургия присъстваха кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

Адвокат на Пейко Янков: Не се е укривал Спецпрокурор опроверга напълно твърденията на защитника

Иванчева чете „още малко“ материалите срещу нея

Турски кораб горя край Крапец, загина моряк

Осъдиха пласьор на кокаин и марихуана

81-годишен пловдивчанин се удави в Лозенец

300 лв. глоба за удара на австриец по камериерка в хотел на Златни пясъци Бил е задържан само за 24 часа

Петима души са в болница след хранително натравяне в Несебър

Митничари осуетиха нелегален износ на 6000 кутии цигари и над 1700 бутилки алкохол

Пожар унищожи 100-годишно читалище във врачанското село Гложене

Австрийски турист ударил камериерка в хотел на Златни пясъци Съставен му е акт и му е наложена глоба

В Преславско започва крайпътна санитарна сеч

Снимка: Архив

Санитарна сеч на иглолистни дървета започва на територията на държавно горско стопанство „Преслав“, край главен път I-7 от републиканската пътна мрежа. Това се налага, за да бъдат предотвратени пътни инциденти в резултат от падането на сухи дървета при силен вятър и снеговалеж. Решение за превантивните мерки е взето на работна среща в Областна администрация-Шумен, съобщават от Североизточното държавно предприятие.

Санитарната сеч ще се извърши в горските подотдели, граничещи с пътя между местностите „Омуртагов мост“ и „Каменен кантон“.

Създадени след 40-те години на ХХ век иглолистните култури на тази територия съхнат, въпреки предприетите лесовъдски мероприятия за спасяването им. Според специалистите това се дължи на неестествения им ареал на разпространение, недостига на почвена и въздушна влага през вегетационния период, както и високите летни температури, влошили състоянието им. Периодично извежданите сечи не дават желания резултат, а близостта с пътната артерия създава предпоставки за инциденти.

Санитарната сеч ще предотврати и опасността от възникването на горски пожари. В по–голямата си част площите, обект на санитарна сеч, са възобновени от естествена широколистна растителност, а в площите, където такава липсва е предвидено залесяване от ДГС „Преслав”, успокояват от СИДП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.