В Русия масово не знаят кандидатите

Акции в памет на Немцов

Руските гласоподаватели масово не знаят кои са 8-те кандидати за президент на страната на изборите на 18 март, предаде ТАСС. Проучване на руския Център за изучаване на общественото мнение показа, че едва малко над половината анкетирани са успели да назоват 4-ма от претендентите за най-високия държавен пост. Най-разпознаваемите имена, сочи допитването, са тези на Владимир Путин, Ксения Собчак, Владимир Жириновски и Павел Грудинин. Над половината участници в сондажа са заявили, че изобщо не са коментирали изборите с роднини и приятели. Едва 10 на сто са обсъждали кандидатите и техните постижения.

Последните анкети сочат огромна преднина за настоящия лидер Владимир Путин, като на второ място е Павел Грудинин от Комунистическата партия.

В неделя хиляди руснаци се включиха в акции в Москва и Санкт Петербург и други градове в памет на Борис Немцов, опозиционен политик, който бе издиган за кандидат за президентските избори през 1996 и 2008 г., но и двата пъти доброволно се отказваше от участие. На 27 февруари 2015 г. той бе застрелян в центъра на Москва. За смъртта му бяха осъдени 5-ма чеченци.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия