В Свиленград санират три блока за 1,2 млн. лева

Община Свиленград започна строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това стана с церемония по „Първа копка“ в района, където се намират трите жилищни блока – 4, 5 и 6.

Обща стойност на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“ е 1 213 340,01 лв., от които 1 031 339,01 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а 182 001,00 лв. – като национално финансиране.

Старт на строително-монтажните дейности даде Светлана Петева-Панайотова- Ръководител проект, с разливане на бутилка шампанско за успешното изпълнение на проекта. На тържеството присъства и г-жа Мария Костадинова – зам.-кмет на общината.

Главната цел на строително-монтажните дейности е да се достигне клас на енергопотребление „С“ в жилищния сектор, както и да се намали крайното енергийно потребление и емисиите на парникови газове в града. Обект на интервенция са блок 4, блок 5 и блок 6 в кв. „Простор“, в които живеят 80 домакинства. С приключване на проекта те ще достигнат по-висок клас на енергопотребление.

Срокът за изпълнение на проекта е до 7 октомври 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България