Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

МВнР: В Етиопия е въведено извънредно положение за шест месеца

Варна е декор във финала на “Привличане”

В Севлиево изядоха 288 метра тиквеник

Снимка: bTV

Тиквеник, дълъг 288 метра изядоха севлиевци и гостите на града. Традиционно сладкишът се приготвя и раздава на гостите на празника на града, прославил се като Тиквенбург.

120 килограма тиква са използвали местните майстори-готвачи за приготвянето на традиционния за Севлиевския край сладкиш.

Рецептата за вкусен тиквеник е да има хубава тиква и майсторски ръце да го приготвят, с повече захар обаче.
Последният от празничните за Севлиево ден беше изцяло посветен на кулинарията. Ястия от тиква представиха домакините, а шеф Андрей Токев демонстрира приготвянето на специалитети като сладолед от тиквено олио пред очите на любопитните зрители, съобщава БНР.

Всяка година се стараем тиквеникът да е все по-дълъг. Започнахме от около 198 метра, тази година е 288 метра, не знам след 10 години дали площадът ще е достатъчен, за да го разположим, каза Иванка Александрова, един от майсторите на кулинарното изкушение.

В приготвянето на тиквеника участват четири ресторанта. За него са използвани 63 кг кори, 120 кг тикви, 21 кг захар, 12 кг пудра захар, 16 кг орехи, 22 л олио, половин килограм канела и 0,2 кг ванилия. И много любов.

Градът, прославил се като столица на тиквата, защото полята наоколо раждат много от този есенен плод, по традиция избират тиква най-най. Конкурсът сред стопаните спечели Иванка Шкевова от благоевградското село Марчево, отгледала почти 50-килограмова тиква.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете