Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

Правило от 1604 г. препъва Брекзит Удължаване на срока изглежда най-вероятно

ЦРУ – първа спирка на Болсонаро в САЩ Необичайна постъпка за чужд лидер

Руският военен министър се срещна с Асад в Сирия

Назърбаев се оттегли след 29 години на власт Изненадващо президентът на Казахстан обяви оставката си

„Ла Скала“ връща €3 млн. на Рияд

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

Ремонтират с близо 7 млн. лв. ключово трамвайно трасе 1.6 км нов релсов път по улица “Каменоделска” в София

Благоевград с нови спирки и автобуси

Хаосът с пенсиите спрян от премиера Борисов (обзор) НОИ ще смята парите и по старата, и по новата формула и ще отпуска по-високата сума

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 март 2019

Ердоган към терориста от Нова Зеландия: Ще си платиш по един или друг начин

Тръмп: Обмисляме възможността Бразилия да стане член на НАТО

Кандидати за моряци ще плуват под вода Търсят се мераклии за 100 вакантни места

В Севлиево изядоха 288 метра тиквеник

Тиквеник, дълъг 288 метра изядоха севлиевци и гостите на града. Традиционно сладкишът се приготвя и раздава на гостите на празника на града, прославил се като Тиквенбург.

120 килограма тиква са използвали местните майстори-готвачи за приготвянето на традиционния за Севлиевския край сладкиш.

Рецептата за вкусен тиквеник е да има хубава тиква и майсторски ръце да го приготвят, с повече захар обаче.
Последният от празничните за Севлиево ден беше изцяло посветен на кулинарията. Ястия от тиква представиха домакините, а шеф Андрей Токев демонстрира приготвянето на специалитети като сладолед от тиквено олио пред очите на любопитните зрители, съобщава БНР.

Всяка година се стараем тиквеникът да е все по-дълъг. Започнахме от около 198 метра, тази година е 288 метра, не знам след 10 години дали площадът ще е достатъчен, за да го разположим, каза Иванка Александрова, един от майсторите на кулинарното изкушение.

В приготвянето на тиквеника участват четири ресторанта. За него са използвани 63 кг кори, 120 кг тикви, 21 кг захар, 12 кг пудра захар, 16 кг орехи, 22 л олио, половин килограм канела и 0,2 кг ванилия. И много любов.

Градът, прославил се като столица на тиквата, защото полята наоколо раждат много от този есенен плод, по традиция избират тиква най-най. Конкурсът сред стопаните спечели Иванка Шкевова от благоевградското село Марчево, отгледала почти 50-килограмова тиква.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.