В Севлиево се роди седмото инвитро бебе, заченато с финансовата помощ на Общината

Снимка: Архив

Малкият Ивайло е седмото бебе, което се появява на белия свят с финансовата помощ на Община Севлиево. За пета поредна година Общината предприема политика за насърчаване раждаемостта при семейства и двойки с репродуктивни проблеми, а в бюджета за 2018 година бяха отделени 20 хил. лв. по тази програма.

Раждането на дете е сред най-значимите събития в живота ни. За някои двойки това е още по-знаково, поради трудностите и препятствията, които са преодолели, за да гушнат своя рожба.

На 8 ноември се роди малкият Ивайло - седмото инвитро бебе, заченато с финансовата помощ на Община Севлиево чрез Общинската програма. Новината на общинска администрация съобщи лично майката на малкия мъж, който избра да направи най-големия подарък на своите родители след поредната, и за щастие успешна, процедура.

Общинската програма за финансиране на инвитро процедури е прекрасен пример за отговорен подход и грижа към семейството. Всички севлиевци, които се борят за рожба, могат да се възползват от възможността, която Община Севлиево им предоставя. Критериите и начина, по който могат да бъдат одобрени двойките за подпомагане, са обявени на сайта на Община Севлиево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България