В села от Община Брезово виждат лекар за 2 часа седмично

Конституционното право, гарантиращо достъпна медицинска помощ, е абсолютно невъзможо за жителите на Община Брезово, оплакаха се местните хора пред депутата от коалиция "БСП за България" Георги Търновалийски.

В селата Бабек и Розовец лекар идва само за по 2 часа в един от дните на седмицата, а в останалите селища това става през ден. Държавата трябва да се намеси, защото няма желаещи за лекарска практика, поискаха жителите на Община Брезово. Пловдивският червен депутат пое ангажимент да постави въпроса на предстоящото в петък в пленарна зала на парламента разискване на проблемите в здравеопазването.

Охраната на земеделската продукция и назначаване на пъдари бе едно от исканията на земеделците, които се оплакаха от невъзможността да опазят продукцията си от върлуващи в региона крадци. Промени в Закона за кооперациите и премахване на безсрочните договори за аренда поискаха пък жителите на село Чоба, според които сегашната ситуация ограничава собствениците в разпореждането със собствените им земи.

Георги Търновалийски и представителите на местната власт обсъдиха и проблемите с рехабилитацията на междуселските пътища, липсата

на финансиране за тях и за уличките в населените места. Според кмета и жителите на Тюркмен, след като се дават над 2 милиарда лева за саниране на жилищата в градовете, нищо не пречи да се отпускат повече средства и за общинските пътища, защото и на село живеят хора и българи. За община Брезово, която заема близо 500 кв.км площ и има 15 населени места, осигуряването на междуселищен транспорт също е сериозен проблем поради отдалечеността на селата и малкия пътникопоток.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони