На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

В Сливен връчиха приз за приемна грижа „Майчино сърце“

Приз за приемна грижа „Майчино сърце“ бе връчен от областния управител на Сливен Чавдар Божурски на Рена Харманзова, приемна майка на дете в помощното училище в града. Наградата – сребърен медальон и грамота, бяха дадени на церемония в присъствието на много приемни родители, социални служители, ръководители на общините в областта.

Учредители на единствената засега подобна награда у нас са три неправителствени организации от Града под Сините камъни: Демократичният съюз на жените, сдружение „За социални и духовни дейности“ и фондация „Рози“. Целта е да се популяризира приемната грижа и да бъдат подкрепени усилията на семействата, приели да отглежшдат и възпитават в домовете си деца, изоставени от биологичните си родители.

Трите организации определят носителката на наградата от 2009 година насам. Представители на организациите посещават семействата, станали приемни родители, за да се запознаят на място със състоянието на детето, което се грижат, и създадените условия за това. Преди тазгодишната номинация са били посетени приемните семейства в община Нова Загора и 22 от общо 28 приемни родители в община Сливен.

Рени Харманзова е била избрана заради денонощните грижи за детето, положителните резултати в здравословното му, физическо и интелектуално развитие, голямата семейна подкрепа, както и подкрепата на съседите от квартала. Хората там са дали възможност на семейството да направи площадка и градинка за игри и почивка на детето.

„За своите съседи тази майка не е просто приемен родител, а безспорен авторитет и пример за подражанеие“, каза Соня Келеведжиева, представител на Демократичния съюз на жените. Изп.директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова изпрати поздравителна телеграма до организаторите и участниците в събитието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.