В Созопол започва "Аполония"

По улиците на Созопол кипи трескаво очакване. Туристите - родни и чужди, се трупат на опашка до касата пред Амфитеатъра в Стария град- там, където от 1- ви до 10- ти септември ще се проведе поредния Фестивал на изкуствата "Аполония". Официалното откриване ще се състои на 2- ри септември, с концерт на Биг Бенда на БНР, със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев, диригент Антони Дончев. Предстоят изпълненията на Поли Генова, Графа, "Д2" и Любо Киров, "Фондацията" и Бургаската филхармония, "Тоника", Иво Папазов и оркестър "Тракия", "Jeremy?", ансамбъл "Филип Кутев" и др.

Общо 70 събития ще бъдат аплодирани по време на "Аполония" от публиката.

Освен уникалните концерти, изложби, четения, премиери, спектакли и др., за пети път тази година, Фондация Аполония  ще провежда и срещи - разговори с големи творци на българската и световна култура, които споделят мисли за  истинския успех в изкуството.  За пътя, довел до успеха, с много надежда, талант, труд, знания, болка, лишения, късмет и вяра в това, на  което си се посветил те говорят откровено в срещите "Цената на успеха".

Тази година в тях ще участват Поли Генова, Ивайло Христов, Иглика Трифонова и Фондацията.

Тази година фестивалът навършва 32 години.

"Фестивалния туризъм от една страна привлича още повече туристи, а от друга- тези туристи всяка вечер могат да се докоснат до различни жанрове на културата. 100 дни в Амфитеатъра на града има представления и накрая те завършват с "Аполония".

Това е един фестивал, който е част от Созопол. Не мога да си представя градът да приключи летния сезон без "Аполония", каза пред Труд кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Коментари

Задължително поле