В столичния квартал „Княжево” протестират заради разбити улици

Снимка: БТВ

Хората в столичния квартал „Княжево” протестират заради разбитите улици, информира БТВ.

Въпреки че заплашиха, че ще блокират един от изходите на столицата, проблеми с трафика нямаше.

Жителите на „Княжево” са недоволни, защото от години чакат да пътищата в квартала да бъдат ремонтирани. Те настояват общината да влага повече пари в ремонта на малките квартални улички, а не само на големите булеварди.

От общината твърдят, че ремонтът на булевардите не е за сметка на този на кварталните пътища. Тази година 36 млн. лв. от бюджета на столицата са отделени само за ремонт на кварталните улички. Проблемът обаче е, че няма как те да се асфалтират преди да се оправи канализацията, а това е проблем в „Княжево”, който от години не е решен.

Гражданите споделят, че са изпращали своите жалби и писма до общината, но до момента те не са дали резултат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Крайне време беше Княжево, един от най-романтичните и красиви/чисти квартали до 89 г да започне протести и борба за възстановяването си. От едно прекрасно място/квартал за живот, почивка, разходки, културни мероприятия, приятни заведенийца, магазинчета се е превърнало само за 20 г в един миризлив, разбит, порутен “терен“ в полите на прекрасна Витоша. Съботите и неделите от тук преминаваше почти половин София и гостите й на път за лифта, за Бялата вода, Златните мостове и др. прекрасни места. Читалището Димитър Динев е кръчме, в основната си част:). Градинките са декорации за филми на ужасите от холимуд, изоставени и порутени къщи. Минералната баня, извор на здраве за милиони е жалка руина:( И никой не може да се справи с това. Значи тези, които са отговорни се изхвърлят + наказват и се слагат други кадарни хора, даже групи от хора, милеещи за природата, реда и чистотата.

  2. Вместо саниране да бяха направиха улиците в София. Ало Лиляно! Колко пари окрадна? Никаква топлина не носи санирането. ВЛАГА! ВЛАГА! И пак ВЛАГА! Особено с дограмата. И течове навсякъде и мухал! А те са пазарна влага!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.