Музеят събра 8000 лева за реставрация на икони

Светофарна сигнализация в Стара Загора избягва конфликти между пешеходци и шофьори

Професионални риболовци искат строги наказания за фирми, нанасящи щети на екосистемите Настояват риболовният билет да поскъпне с 5 лева

Васил Божков: Държавният апарат работи срещу собствените си закони, в опит да унищожи частен бизнес и ПФК „Левски“

Председателят на Асоциацията на заведенията: Протестът ни беше политически яхнат

Ашли с гурбетчийска песен Режисьор на видеоклипа е Ненчо Касъмов, сниман е в Сандански и Мелник

Германия спира производството на електроенергия от въглища до 2038 г.

МЗХГ стартира информационна кампания за директните плащания през 2020 г.

Томислав Дончев: България може да служи като пример за усвояването на евросредства по кохезионната политика

Пастир попалил имущество за над 50 000 лева, за да отмъсти на работодателя си

България се представя като ловна дестинация на изложение в Дортмунд

Д-р Полина Карастоянова: Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо

Председателят на комисията по хазарта е задържан за 24 часа 18 човека са били отведени на разпит

Област Стара Загора е в грипна епидемия от 30 януари, преустановяват се учебните занятия

Два варианта за преструктуриране на „Холдинг БДЖ“

В „Стомана” изтекла водата на Перник

Шефовете на “Стомана” отказват вода от “Пчелина”

До “Стомана Индъстри” е стигала 5 пъти повече вода от заплащаната

Лидерът на АБВ Румен Петков настоява виновните да отидат на съд

Язовир “Студена” е източван през кран за “Стомана Индъстри”, става ясно от доклад на “Софийска вода”. Новината бе потвърдена и от лидера на АБВ Румен Петков, който съобщи, че уволненият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов е “допуснал поне година един от крановете на язовир “Студена”, където водоснабдяването е насочено към промишлената зона, иначе казано, към Стомана-Перник, да не работи”.

“Не работи, изпускайки огромни количества вода, които никой не е заплащал”, заяви лидерът Петков. Той настоява виновните за източването на язовир “Студена” – бившите шеф на ВиК, областен управител и кмет на Перник да бъдат дадени на съд. Според Румен Петков твърде странно е и съвпадението на спирането на теча с излизането на “Стомана Индъстри” в едномесечен планов ремонт.

Доклад на “Софийска вода” за периода 25-28 ноември 2019 г. показва, че 290 литра в секунда вода от язовир “Студена” са отивали към “Стомана Индъстри”. При наложен режим на водата. Не е ясно какво количество и колко време е доставяно на предприятието преди кризата. Публична тайна в Перник се оказа това, че “Стомана” ползва безплатна вода от язовира.

Експертите на “Софийска вода” са установили, че до “Стомана Индъстри” е стигала 5 пъти повече вода от заплащаната. Като причина е посочена повреда на спирателна арматура (теч от блокирал кран). От януари тази година завод “Стомана” заявява в министерството на екологията, че ползва 150 000 куб. метра вода, пише сайтът Offnews.bg. Вместо това към фирмата отиват между 751 680 и 776 736 кубика вода. Това означава, че всеки месец “Стомана Индъстри” е ползвала 600-626 хиляди кубика вода повече, отколкото е заявявала.

В безплатното ползване на вода от “Студена” е отговорът и на въпроса защо години наред “Стомана Индъстри” отказва да черпи вода от специално построения за нея язовир “Пчелина”, въпреки многократните настоявания на “Напоителни системи”.

Очаква се от петък в Перник да бъде обявено бедствено положение заради липсата на вода.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.