В студа горски на лов за бракониери

1486 проверки са направени в 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие за периода от 30.12.2019 г. до 6.01.2020 г. Инспекциите на ловци са 1119. За различни нарушения са съставени 20 акта и три констативни протокола.

В студеното време, когато бракониерските набези се активизират, са задържани 7,5 пространствени кубически метра дърва за огрев, автомобил, моторен трион и каруца, съобщават от СИДП.

Колата, триона и половин кубик дърва за огрев са "арестувани" от служителите на ДГС-Варна. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите. Още 4 акта са разписали за различни нарушения горските от ДЛС-Шерба, които са извършили 101 проверки през седмицата. Те са задържали каруца и 3 пространствени кубически метра дърва за огрев. 82 са проверките през последните дни в ДГС-Цонево, като 79 от тях са на ловци, за спазване на мерките за безопасност по време на лов и изискванията към оръжията преди и по време на излет.

71 са проверките за периода в ДГС-Генерал Тошево, като за различни провинения са актувани четирима души. Кубик дърва е задържан в ДЛС-Тервел при една от 130 проверки през изминалата седмица. Съставени са шест акта. От ДГС-Добрич отчитат 81 проверки, а от ДЛС-Балчик 49.

Два акта и един констативен протокол са разписали през последните дни служители на ДГС-Търговище при седем проверки на физически лица. В ДЛС-Черни Лом инспекциите в горите са 250, а в ДГС-Омуртаг са 125.

Един констативен протокол са съставили и горските от ДГС-Преслав. В стопанството са направени 71 проверки. 178 са инспекциите в ДЛС-Паламара, 41 в ДГС-Шумен, 84 в ДГС-Смядово и 78 в ДГС-Нови пазар.

Коментари

Задължително поле