В студ и дъжд нямаше как да бягам по-добре, заяви Ивет Лалова

“В студ и дъжд въпросът бе на оцеляване – заяви Ивет Лалова, която завърши четвърта на 200 метра в Стокхолм. - Нямаше как да направя по-добро бягане. За спринта трябва топло време и мускулите да са топли, а тук беше едва 7-8 градуса и не спираше да вали на разгрявката. Но съм щастлива, че отново съм част от световния елит“.

Турнирът бе от веригата Диамантената лига. Ивет пробяга дистанцията за 22,99 сек. Преди българката финишираха европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) с най-добър резултат в света за сезона – 22,18 секунди, златната олимпийска медалистка от Рио 2016 Илейн Томпсън (Ямайка) с 22,66 и Дафне Схипърс (Холандия), №1 в света, с 22,78.

Лошото време повлия на резултата и на Мирела Демирева. В скока на височина олимпийската вицешампионка завърши пета. Тя направи само един успешен опит от 183 см. Световната шампионка Мария Ласицкене (Русия), която беше на опит от отпадането на 190 см, си осигури първото място със 192 см.

Куриозно докато се състезава в Стокхолм, шотландката Ейлиш Макколган остана без медалите и бижутата си. Крадци разбили дома на атлетката, която представлява Великобритания на игрите Лондон 2012 и Рио 2016 на средни бягания. Сред задигнатите ценности е колие с петте олимпийски кръга.

Коментари

Задължително поле