„В тъмното всички сме еднакви“ и защо не може да се бяга от престъпленията в миналото

„В тъмното всички сме еднакви“ на бестселър авторката Джулия Хибърлин е определян като „елегантен драматичен и въздействащ криминален трилър за престъпления от миналото, които застрашат живота ни в настоящето“. Книгата вече има и своето българско издание. 

В малък град в Тексас привидно всичко е спокойно. До момента, в който не се появява изгубено край пътя нямо момиче, което събужда интереса на градчето към отдавна погребана мистерия. Изминали са десет години от безследното изчезване на любимката на града Труманел Брансън и баща ѝ.

Единственият възможен свидетел – по-малкият брат на Труманел Уайът – е прекарал следващите години в психиатрия, а приятелката му се възстановява от жестоката катастрофа, заради която е изгубила единия си крак. Катастрофа, която се е случила в същата съдбовна нощ.
 
Сега Одет е поела по стъпките на баща си като началник в полицията и е решена да разбере какво се е случило с Труманел, дори това да коства брака ѝ. Всички в града са убедени, че Уайът е убил сестра си и се е измъкнал безнаказано, особено след публикуването на скорошен документален филм, който го обвинява. Когато обаче Уайът намира край пътя няма тийнейджърка в беда и я прибира вкъщи, за да ѝ помогне, Одет трябва да се намеси не само като следовател, но и като приятел, преди целият град да скочи отново срещу Уайът.

Одет вярва, че може да помогне на родния си град да разреши двете загадки – изстиналият случай отпреди десет години, който е оставил дълбока травма в местното общество, и скорошното мистериозно пристигане на раненото, изгубено момиче. Но готова ли е да се изправи срещу истината? Склонни ли са сенките на миналото да ѝ позволят да извади стари тайни на повърхността? И не позволява ли на старите ѝ чувства към приятеля ѝ от детство Уайът да замъглят преценката ѝ?
 
С „В тъмното всички сме еднакви“ авторката Джулия Хибърлин преплита зловещи тайни от миналото с тегобите на настоящето, за да разкаже историята за борбата в търсене на неудобната истина в малък тексаски град.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства