В Търговище извозват безплатно строителни отпадъци

Безплатно извозване на строителни отпадъци до 1 кубик осигурява общинската администрация в Търговище. Всеки петък, след подадена заявка, камиони събират чувалите с отпадъчни материали от ремонти и изкопни работи.

При по-голямо количество има такса от 1,60 лв. за кубик за строителни и 0,80 лв. за кубик за земни маси. Отделно се плаща и транспорта до депото край село Пролаз, но гражданите могат да закарат товара и сами.

Въвеждането на облекчения режим за този вид отпадъци е, за да не се изхвърлят в контейнерите за битова смет, както и цветните за стъкло и хартия.

Санкцията за нарушителите е 500 лв., а при повторно нарушение е в двоен размер. Тази година вече са установени 15 такива случая, а миналата са били близо 120. До санкции почти не се стига, тъй като гражданите бързат да разчистят след протокол от Общината и са извозят отпадъците до т.нар. склад в Пролаз.

Веднъж месечно безплатно се събират и извозват и електрически и едрогабаритни отпадъци, за които администрацията има договор с фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България