На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

В УМБАЛ „Свети Георги“ предлагат най-кратък срок за старт на лъчетерапия при онкоболни

лъчетерапия при онкоболни, Пловдив

Най-краткият срок в страната за планиране и започване на лъчетерапия предлага Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, обяви нейният началник д-р Мария Влайкова.

За разлика от останалите лъчетерапевтични центрове в Пловдив и региона не се чака от 1 до 3 месеца, а записването и планирането на пациентите става в рамките от 1 до 3 дни от подаване на документите. „С абсолютна сигурност гарантираме, че при нас забавяне на терапията няма и тя започва веднага. Лъчелечението се провежда в удобно за пациентите време, а часът се съобразява със заетостта на всеки пациент“, декларира д-р Влайкова.

Университетската клиника по лъчелечение в Пловдив единствена у нас разполага с 50 места и приема пациенти по клинични пътеки от цяла България. Предимство е и, че клиниката разполага с 2 линейни ускорителя, които са и с възможност за взаимозаменяемост и през тях ежедневно минават 100 души. „При онкозаболявания от първостепенно значение е лъчевата терапия да стартира веднага, ако е предоперативно или дефинитивно, съчетано с химиотерапия, или до един месец след операция. В противен случай заболяването може да напредне или се появят далечни метастази, уточни д-р Влайкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.