В “Уни Хоспитал”-Панагюрище оперират вече и тазобедрени стави

В МБАЛ “Уни Хоспитал” в Панагюрище вече се извършват операции на тазобедрена става – първично протезиране и протезиране след счупване на тазобедрената шийка. Тези счупвания са най-честите в напреднала възраст, а интервенциите са възможни благодарение на новата екстензионна приставка. Първите пациенти на болницата вече са напълно възстановени. В специално оборудваната ортопедична операционна зала за артроскопски асистирани техники се извършват и операции за възстановяване на менискуси, предна кръстна връзка, колатерални коленни връзки, нестабилност на колянно капаче, раменна и глезенна става, акромиоклавикуларна става и увреди на раменния маншон, киткова и глезенна става.

В обхвата на възможностите на ортопедичното отделение на “Уни Хоспитал” се включват лечението на счупвания, изкълчвания и мекотъканни наранявания при деца и възрастни, протезиране на големи и малки стави, реконструктивната хирургия при зле лекувани счупвания и ходилна патология. Подвижен ехографски апарат дава възможност за изследвания на стави и кости без облъчване. Отделението разполага и с най-модерен ударно-вълнови генератор, радиочестотен аблатор и апарат за криоаналгезия. Помощ могат да получат и пациенти с туморни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.