Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

В шест селища в Търновско пият вода с нитрати Спряха водата от водоснабдителна система на БДЖ заради повишени тетрахлоретен и трихлоретен

Снимка: Архив

Седем проби на питейна вода във Великотърновска област не отговарят на нормите, сочат данните на РЗИ – Велико Търново за мониторинга, извършен през октомври. Повишено съдържание на нитрати в питейната вода е констатирано в селата Недан, Сломер, Алеково, Козловец и Ореш и в град Сухиндол. Наличие на нитрати е показала и пробата в консервения завод „Домат” в Джулюница.

Водата, предназначена за питейно-битови цели и подавана от ведомствената станция на „БДЖ ПП“ ЕООД в Горна Оряховица, е със съдържание на тетрахлоретен и трихлоретен. Затова подаването от там временно е преустановено.

Пробата от курортен комплекс в свищовското село Овча могила пък е дала отклонение по показател общ брой на мезофилните аеробни микроорганизми при 22°С.

Експертите от РЗИ са издали предписания до управителя на „ВиК Йовковци“ ООД за извършване на ремонтни дейности на водоснабдителните съоръжения в зона на водоснабдяване Вардим и за провеждане на необходимите мероприятия за осигуряване на вода, отговаряща на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели за с. Александрово, където пробата не отговаря по микробиологични показатели, за с. Николаево – по показателя манган, и за с. Българско Сливово – по показателя желязо.

През октомври от отдел „Държавен здравен контрол” са извършени 619 проверки в обекти с обществено предназначение, 34 проверки във връзка със стоки и дейности със значение за здравето, издадени са 14 предписания, 6 заповеди и 4 акта за установяване на административни нарушения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете