В Шумен задържаха рецидивист ветеран от столицата

крадец

Шуменски полицаи задържаха изпечен столичен крадец десет часа след като обрал магазин в съсeдния Разград. Засекли колата му пред хотел в Шумен, а в нея и в хотелската стая открили "тоалета" му за обири, плячката и използван инструментариум за разбиване. 59-годишният Иван Димитров има зад гърба си 9 присъди и 22 крими регистрации, съобщават от полицията.

Щракнали му белезниците към 17 часа в четвъртък. При извършеното претърсване в лек автомобил "Фиат Мареа" със софийска регистрация са намерени кашон с цигари и сак с инструменти – ножовка, лост, различни клещи, отвертки и дори гумени и работни ръкавици. С такива ветеранът не е оставял следи, докато обира. В стаята, наета в частен хотел в Шумен, е намерен черен суитчър с качулка, черно долнище и шапка с козирка. Със същата униформа Иван обрал магазин в Разград и бил запечатан от камера.

Действал към 04:50 сутринта, въпреки че обектът бил охраняван от СОТ. Само за 5 минути обаче грабителят взел каквото може и изчезнал.

Повечето присъди на ветерана Иван са за кражби в различни региони на страната, съден е и за ползване на неистински документ за самоличност и за нанасяне на телесна повреда. Той е предаден на служители на ОДМВР-Разград за продължаване на работа по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право