Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

В Шумен стартира плащането на местни данъци и такси

Жителите на община Шумен могат да плащат от понеделник данъка върху недвижимите си имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху автомобилите, съобщават от кметството. Ставките на налозите са непроменени.
Иначе до 1 март всеки ще получи по пощата съобщение за точната дължима сума. Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на общината чрез КИН /клиентски идентификационен номер/. Услугата за издаване му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.
Налогът „жилище“ и „кола“ могат да се платят на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Платилите цялата сума до 30 април получават 5% отстъпка, напомнят от данъчната служба в Община Шумен.
Плащането може да стане на касите в отдел „Местни данъци и такси“ в сградата на общината на бул.„Славянски“ №17 от 8,30 до 18,30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесени каси в кварталите „Дивдядово“ и „Боян Българанов“, които са отворени от 7,30 до 17,30 ч. с почивка от 12 до 14 ч.
Плащането може да се извършва и по банков път по сметката, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg
До 31 януари е крайният срок за подаване на патентна декларация и декларация за туристически данък в общинската данъчна служба. Платилите в срока на подаване също ползват 5% отстъпка.
От общината напомнят, че от 2016 г. има промяна в последователността на погасяване на вземанията /чл.169, ал.3а от Данъчно процесуалния кодекс/. Задълженията се заплащат по реда на възникването им и който има стари неплатени налози, вноската му първо покрива тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.