Състоянието на Цвета Караянчева е стабилно

Убиецът на хазартния бос Миджурина иска съкратено следствие 37-годишният Михаил Станчев разстреля съперника си и рани тежко красивата Симона миналото лято

По-малко приходи за морските хотели през юли

С благотворителна инициатива ще отбележи рождения си ден кметът на Стара Загора

Борисов на откриване на нов завод в Петрич: Скоро градът ще стане на час път от София

Гешев: До хакерската атака с НАП държавата подценяваше този проблем

Сотир Цацаров: Киберпрестъпленията да се криминализират

Министър Маринов: Хакерството започва да се превръща в мода сред младежите

Константин се закача с Гери-Никол Феновете му не одобряват

Цветан Цветанов учреди Евро-атлантически център за сигурност Млад кадър на Американския университет е изпълнителен директор, в екипа са журналистът Христо Христов и психологът Росен Йорданов

Индия е най-опасното място за жени на света

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света литургия в столичния храм „Св. София“ (СНИМКИ)

Виктория Бекъм не обича да носи прашки

Зелена светлина за детската болница КЗК отхвърли жалбата, която стопира конкурса за доизграждане но новото лечебно заведение

Урсула фон дер Лайен: Трябва да се гордеем с нашия европейски начин на живот във всичките му форми

В Шумен стартира плащането на местни данъци и такси

Жителите на община Шумен могат да плащат от понеделник данъка върху недвижимите си имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху автомобилите, съобщават от кметството. Ставките на налозите са непроменени.
Иначе до 1 март всеки ще получи по пощата съобщение за точната дължима сума. Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на общината чрез КИН /клиентски идентификационен номер/. Услугата за издаване му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.
Налогът „жилище“ и „кола“ могат да се платят на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Платилите цялата сума до 30 април получават 5% отстъпка, напомнят от данъчната служба в Община Шумен.
Плащането може да стане на касите в отдел „Местни данъци и такси“ в сградата на общината на бул.„Славянски“ №17 от 8,30 до 18,30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесени каси в кварталите „Дивдядово“ и „Боян Българанов“, които са отворени от 7,30 до 17,30 ч. с почивка от 12 до 14 ч.
Плащането може да се извършва и по банков път по сметката, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg
До 31 януари е крайният срок за подаване на патентна декларация и декларация за туристически данък в общинската данъчна служба. Платилите в срока на подаване също ползват 5% отстъпка.
От общината напомнят, че от 2016 г. има промяна в последователността на погасяване на вземанията /чл.169, ал.3а от Данъчно процесуалния кодекс/. Задълженията се заплащат по реда на възникването им и който има стари неплатени налози, вноската му първо покрива тях.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.