В Шумен траурните поклонения на открито

Снимка: Архив

Купуват предпазни средства и от специален фонд "Помогни сега"

С решение на Общинския кризисен щаб в Шумен поклоненията при траурни ритуали трябва да се извършват само на открито, при спазване на всички необходи превантивни мерки срещу разпространението на заразата. Не се препоръчва използването на ритуалните зали към гробищните паркове.

В понеделник на заседание Общинският кризисен щаб за превенция и защита на населението от разпространението на COVID-19 взе решение и да се закупят резервни количества дезинфектанти за ръце и подове, ръкавици, маски, респиратори за многократна употреба и други лични предпазни средства със средства от фонд „Помогни сега“. Той беше разкрит в петък по инициатива на бизнесмените Жечко и Красен Кюркчиеви. Защитните средства ще бъдат предоставени на личните лекари и стоматолози, на здравните, детските, учебните и социалните заведения на територията на община Шумен.

В община Шумен работят всички детски и социални кухни при строго спазване на необходимите санитарно-хигиенни изисквания. Социалният патронаж продължава да доставя храна до домовете и да извършва услугата „домашни грижи“ за регистрираните потребители.

Коментари

Задължително поле