Габровец влиза в затвора за 11 месеца за грабеж на баба

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Габрово, 27-годишен мъж е осъден за грабеж на възрастна жена. Наложеното наказание на Атанас А. е единадесет месеца лишаване от свобода при общ режим.

Той се призна за виновен за това, че на 03.01.2017 г. около 15.00 часа в гр. Габрово, на бул.“Стефан Караджа“ отнел чужди движими вещи на обща стойност 81 лева /найлонова торбичка с козметичен крем, дамско портмоне и сумата от 45.90 лева/ от владението на жена от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила - издърпал торбичката от ръката на пострадалата.

Обвиняемият пристигнал с автобус в гр. Габрово. Около 15.00 часа вървял по тротоара на бул.“Стефан Караджа“. До заведение“Риск“ срещнал пострадалата, която носела найлонова торбичка. Обвиняемият я заговорил и й поискал стотинки, но жената не му дала и продължила по пътя си. Тогава Атанас А. решил да вземе торбичката, настигнал жената и със сила издърпал торбичката от ръката й. След което избягал. Атанас А. е осъждан. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право