Габрово 4-ти ден без топлоподаване

И Габрово е на студено - четвърти ден в града няма топлоподаване. Абонати на местната "Топлофикация Габрово" са принудени да стоят на студено или да се отопляват на ток.

В официално прессъобщение на сайта на дружеството е оповестено, че действително подаването временно е спряно за всички абонати на територията на града, заради авария. Хората, обаче, са категорични, че това не е първият подобен случай този зимен сезон и настояват за компенсации от дружеството, предаде БНТ.

От дълги години семейството на Катя Иванова се отоплява на централно парно. Жената разказва, че този зимен сезон прекъсванията са започнали още от началото на топлоподаването и днес радиаторите също са студени.

"От 12 февруари нямаме парно. На сайта беше качена информация, че на 14 февруари ще бъде възстановено топлоподаването, което съответно на 14-ти не беше възстановено и имат нова информация на сайта, че пак има някаква авария и ще се постараят да я отстранят и да пуснат топлоподаване, но до към момента топло няма", разказа пред националната телевизия Катя Иванова - жител на Габрово.

Така всеки ден жената е принудена да включва допълнително две електрически печки, за да се отоплява. Въпреки това температурата в дома ѝ е ниска. Няма и топла вода.

Недоволни от честото и продължително спиране на топлоподаването са и останалите абонати на "Топлофикация - Габрово". Хората са изнервени и са категорични, че ще търсят правата си. Хората обмислят да заведат, защото вярват, че така има по-голям шанс да получат внимание. Оплакват се, че на посочените телефони за връзка с топлофикационното дружество обикновено никой не отговаря.

От общината обещаха на пресконференция днес да станат ясни причините, поради които габровци са без топла вода и парно. Проблем с топлоподаването има и в три габровски училища. Часовете са намалени, а заради прекъсванията, в началото на тази година беше обявена и извънредна дървена ваканция. Всички детски градини и ясли в града се отопляват с допълнителни електрически уреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България