На 20 май 2019 да почерпят

Ето ги финалистите в „Гласът на България“

Експлозия е избухнала в иракската столица Багдад

„Политическо чудо” на изборите в Австралия Управляващите спечелиха при прогнозирана победа за опозицията

Бойко Борисов обсъди с Хайко Маас актуални теми от двустранен характер, както и въпроси от дневния ред на ЕС

Австрийската прокуратура се е отказала да започне разследване по отношение на Щрахе

Димитър Попов, бившият вратар на ЦСКА и „Левски“, ексклузивно пред „Труд“: Американската мечта е капан за балъци

Натура 2000 глътна хиляди частни имоти по Черноморието Заради фалшификациите на „еколозите“ местните не могат да се разпореждат със земите си

Президентът Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня

Белгия даде заявка да превъоръжава пехотата ни Куполите и оръдията на John Cockerill Defense имат жизнен цикъл до 50 г. при високо качество

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 май 2019

Швейцария затяга правилата за оръжията Изискваните от ЕС мерки бяха одобрени на референдум с 67% срещу 33% против

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

Газификация и превръщане на старите казарми в икономическо-технологичен парк са основните приоритети в Свищов Кметът на града Генчо Генчев направи отчет за дейността си през третата година от мандата

Кметът на Свищов Генчо Генчев направи отчет по приоритетни дейности, обхващащи всички сфери от икономическия, социален и обществен живот. Той посочи конкретни средства, които са вложени за развитието на икономиката, ремонти на кметства, градоустройство, човешки ресурси, повишаване на заетостта, образование, култура, социални дейности, екология, туризъм, спорт, обществен ред и сигурност, инфраструктура, здравеопазване. Бяха представени дейностите на общинските предприятия, широко бяха отразени реализираните европейски проекти, както и програмата „Местни инициативи“ 2018.

Като най-голям, жизненоважен успех кметът отчете придобиването право на собственост върху терена на бившите казарми, с обща площ 299 915 кв.м., който с договор от 01.08 2018 г. бе предоставен на Общината. Градоначалникът подчерта, че четири месеца по-късно са налице първите реални стъпки по превръщането на терена в икономическо-технологичен обществен парк, който съвместно с държавата в лицето на Министерство на икономиката и НКИЗ ще се реализира като зона за инвестиции и развитие на икономиката в цялата община.

Във връзка с темата, присъстващите изгледаха видео обръщение от министъра на икономиката Емил Караниколов, който се обърна към общинските съветници и кмета на община Свищов с благодарност за бързите и адекватни действия, които са предприели във връзка с реализирането на зоната за инвестиции. Той подчерта, че в Северна България община Свищов е първата, която ще се възползва от това, което правителството е въвело от година и половина, а именно възможността държавата и общините съвместно да изграждат индустриални зони. В своето обръщение министърът се ангажира до 4 януари 2019 година държавата да влезе в новата индустриална зона с първата сума, с която ще е в размер на 1 милион лева.
Другият важен проект, който беше част от отчета и предстои да бъде реализиран на територията на община Свищов през 2019 година, е изграждането на преносен газопровод на територията на Общината, на стойност 4.7 млн. евро. Проектът е обявен от правителството за обект с национално значение, а реализирането му ще доведе до съществени икономически, екологични и социални ползи в региона.

На продължилия повече от два часа отчет стана ясно, че управлението на общината продължава своята политика за равнопоставеност между общинския център и населените места. Освен бюджетните средства в размер на 505 хил. лева, кметствата са получили допълнително финансиране по програма „Местни инициативи“ в размер на 50 хил. лв.; с постановление на МС са отпуснати 500 хил. лв, с които е извършен ремонт на улична настилка в населените места, а в село Хаджидимитрово са инвестирани 400 хил. лв. за подмяна на водопровода и осигуряване нормално водоподаване в селото. Кметът спомена още редица проекти, които подпомагат развитието на населените места, стимулират екологосъобразен начин на живот и трансграничното сътрудничество.

Генчо Генчев направи справка по показатели на МБАЛ „Д-р Д. Павлович“ към 1 ноември тази година, съпоставена със същите показатели към 31 декември 2015 г.Задълженията на свищовското болнично заведение към момента са в размер на 1,2 млн.лв., което е с 185 000 лв. по-малко от 2015 година, когато са били 1 432 000 лв. За три месеца новият скенер е генерирал приходи от 13000 лв., а от месец ноември лимитът на болницата е увеличен 40000 лв., което е прецедент.

Кметът отчете инвестирани средства във всички приоритетни дейности в цялата община, като подчерта, че общинското ръководство няма да спре дотук и ще продължи да търси различни източници на финансиране, за да осигури по-добър начин на живот за жителите на общината.

В заключение, кметът Генчев запозна аудиторията с проектите, които предстои да бъдат реализирани в община Свищов и благодари на правителството, на народните представители Станислава Стоянова и Цветан Цветанов, на своите колеги от общинското ръководство, общинските съветници, кметовете на населените места, и всички представители на администрацията за ползотворната, съвместна работа. Кметът на пропусна да благодари и на жителите на община Свищов за отговорната им гражданска позиция. Той подчерта, че винаги се радва, когато има обратна връзка с тях и когато освен похвалите, среща и добронамерена критика, носеща градивно послание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.