Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Да откажеш на „Манчестър Юнайтед“

Търсят кой да прави оглед на язовирите До 15 април събират оферти за почистване на наноси от Панчарево

Газът може да поевтинее с повече от 40% от април

Цената на природния газ у нас може да падне с повече от 40% от 1 април. Това заяви директорът на „Булгаргаз“ Николай Павлов на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което се обсъжда предложението на дружеството за нови цени от април.

В последните седмици се наблюдава намаление както на петролните деривати, така и на цените на газа на хъбовете. Ако днес даваме заявление за цената, то ще бъде по-ниско от обявеното сега намаление с 40,49%, посочи Павлов. Той поиска от КЕВР „Булгаргаз“ да отрази тази тенденция  идо 31 март да внесе по-актуално предложение за намалени на цената на газа от 1 април.

Припомняме, че „Булгаргаз“ предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за м. април 2020 г. в размер 26,21 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ. В сравнение с утвърдената за първото тримесечие на 2020 г. цена, предложената от „Булгаргаз“ ЕАД цена за април е по-ниска с 40,49%, или със 17,83 лв./MWh.

Намалението на цената се дължи на успешно приключилите преговори на “Булгаргаз” ЕАД с ООО “Газпром eкспорт” за предоговаряне на механизма на ценообразуване на доставната цена на природния газ за България. На 2 март “Булгаргаз” и “Газпром eкспорт” подписаха допълнение към договора за доставка на природен газ, с което беше договорен новият механизъм за ценообразуване на доставната цена по хибридна формула, включваща петролна компонента и хъбова индексация, която е преобладаваща във формулата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.