Гай Ричи мина от Шерлок Холмс на крал Артур

Промоизображение на Анабел Макграт, една от главните героини във филма.

Една от най-големите премиери за началото на следващата година е нова широкоекранна екранизация по легендата за крал Артур, този път режисирана от майстора на маниерната визия Гай Ричи. Той е решил да не изневерява на стила си и да предложи неортодоксален поглед към историята. Ето какво споделя за проекта и самият автор на филмови удоволствия като “Две димящо дула‘ и “Гепи”: “В продължение на години се е наложило клишето крал Артур да се изобразява като благ и мил владетел. С тези две черти на характера може да се обрисува любовник, но за съжаление не са интересни за гледане. Люк Скайуокър винаги ще си остане най-неинтересният герой в Star Wars, защото той е “доброто момче”. А те обикновено са скучни.”

Ричи вече предложи своя интерпретация на друг иконичен образ - Шерлок Холмс. Ролята на Артур се играе от Чарли Хънам. Ето какво казва той за персонажа: “Артур е ръбат и чепат, но всъщност е боец, който оцелява. Той е пълен с енергия; той е улично хлапе. Определено е много по-корав от образа, който хората са свикнали да си представят. В случая - имаме си работа с класически персонаж от филм на Гай Ричи!”

Освен Чарли Хънам като Артур и Джъд Лоу като Вортигерн ще видим Астрид Берже-Фрисби като Гуиневир, Ерик Бана като Утер Пендрагон и Джимон Хонсу като ръководителя на съпротивата Бедивер.

Коментари

Задължително поле