„Галъп интернешънъл“: 61% се съгласяват с обвиненията на БСП към ГЕРБ за корупция

59% вярват на Йончева за нарушенията при строителството на оградата по границата

61% се съгласяват с обвиненията на БСП към ГЕРБ за сериозна корупция. 28% не са съгласни, а 11% се колебаят. Тази обвинения се споделят от привържениците и на различните други политически формации.

Това сочат данните от експресен телефонен сондаж от редовната изследователска програма на „Галъп интернешънъл“, проведен между 20 и 22 ноември чрез телефонно интервю сред 802 пълнолетни българи по панелна методика, която осигурява представителност на данните за пълнолетното население в страната. Абсолютна максимална грешка ± 3.5 при 50% дялове, 1% от извадката отговаря на около 55 хил. души.

Числата показват, че в очите на българите корупцията е основният проблем в страната, според „Галъп“.

По същия начин се подкрепя и искането на ГЕРБ за разследване на приватизацията - 80% го одобряват. Както и други сондажи на „Галъп интернешънъл“ показаха, такива идеи се споделят почти автоматично.

На този фон мнозинство от 59% от българите вярва на твърденията на Елена Йончева за сериозни нарушения при строителството на оградата по границата, 17% не вярват, а 24% се затрудняват да отговорят.

68% от пълнолетните българи твърдят, че са чували за филма на Елена Йончева. Това се равнява на над 3.7 милиона души. Разбира се, не всички, които твърдят, че са чували, действително са наясно с темата, но със сигурност може да се смята, че въпросът е достигнал до милиони българи. Данните показват също, че над 600 хиляди души досега са гледали филма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България