"Галъп": 31% смятат, че ГЕРБ се справят най-добре в предизборната кампания, 30% - БСП

Графика: Gallup-international.bg

31% от участниците в проучване на агенция "Галъп" смятат, че ГЕРБ се справя най-добре в предизборната кампания, 30% дават най-добра оценка за БСП, 16% - за "Обединени патриоти", 23% не могат да преценят.

Данните са от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ по актуални теми, проведен между 14 и 15 март сред 802 души в цялата страна, независим от външно финансиране. 1% от извадката отговаря на около 55 000 души. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3,5%. Подобни сондажи могат да послужат за хипотези по важните въпроси на деня.

Резултатите от проучването показват още, че напрежението в кампанията се увеличава, но вече не толкова по оста БСП-ГЕРБ, а по въпроса за междудържавните отношения на България и Турция.

На въпрос: "Коя от следните партии според вас е по-близка до Турция - ДОСТ или ДПС?" 65% отговарят, че това е ДОСТ, 22% смятат, че това е ДПС, 13% - не могат да преценят.

Данните показват още, че 20% от българите биха приели ДПС като част от някаква управленска формула, която да осигурява стабилност и да се противопоставя на потенциална намеса от страна на Турция. 29% биха приели това само при определени условия. 48% обаче не биха приели ДПС при никакви условия, отбелязват от агенцията.

Общо 63% биха приели Патриотите в в управленска формула – със или без условия. 58% пък биха приели формацията на Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика