Галя Кондева: Екипите на РЗИ ще контролират продажбата на райския газ

Екипите на Районните здравни инспекции (РЗИ) ще контролират продажбата на райския газ, обяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, след като тази седмица парламентът забрани продажбата му на непълнолетни чрез промени в Закона за здравето.

Кондева обясни, че министерството работи добре с Комисията за защита на потребителите:

"Забраната беше регламентирана до 18 години в действащото преди промяната в Закона за здравето и тези функции бяха съответно на Районните здравни инспекции. Така че в тази част работата на Министерството на здравеопазването е чрез РЗИ да осъществява контрола и да налага административните мерки. Тези организации са много натоварени с изключително много задачи, така че освен на планови и извънпланови проверки работим много успешно и с Комисията за защита на потребителите. Постоянно сме в контакт, така че с ресурса, с който се разполага, ще се извършват. Онлайн режимите също много се затягат в тази част, наказателните санкции са изключително високи в момента при нарушения".

Служебният министър взе участие в 23-тата национална здравна конференция на фондация МОСТ (Медии, общество, семейство, традиции), на която се обсъждат възможностите на хората в отдалечените населени места да достигнат навреме до лекарска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве