Гардовете убийци на Нягол се отърваха с по-леки присъди

Намалиха с 1/3 наказанията на тримата бивши охранители, пребили до смърт болния мъж

Тримата бивши охранители, пребили до смърт и с особена жестокост преди 3 години психично болния Нягол в Гранд Мол Варна, се отърваха с по-леки присъди. Нов петчленен състав на Варненския окръжен съд гледа делото във вторник, след като беше върнато от въззивната инстанция в края на януари т.г.

След като държавното обвинение и защитата на тримата подсъдими се съгласиха да бъде приложена процедурата за съкратено съдебно следствие, наказанията бяха редуцирани с 1/3. Така обвиняемият Ангел Николов получи 11.4 години затвор, а Красимир Димитров и Цветан Маринов -по 10 години зад решетките. Миналото лято те бяха осъдени на общо 49 години затвор, а сега на 31.4 години. Съдът оправда Ангел , Красимир и Цветан по обвинението да са извършили деянието в качеството им на длъжностни лица, както и пострадалият Нягол П. да е бил в безпомощно състояние.

Жестоката трагедия в МОЛ-а се разигра на 14 март 2015 г., когато тримата гардове от

охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ били уведомени по телефон от началник смяната, че има лице с вид на клошар, което просело пари. Било им разпоредено да го изведат от сградата. Охранителите отвели несретника пред залата за видеонаблюдение. Започнали да стават агресивни и при всеки опит на жертвата да избяга от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по тялото продължавал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването, е отчела над 57 удара по тялото на убития, довели до смъртта на Нягол.

Охранителят Ангел дори снимал с мобилния си телефон някои от издевателствата.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Задължително поле