Гардове на Стайков-син го търсят в МВР болница (обзор)

7-8 дебеловрати, водени от адвокат, искали да го охраняват или да го върнат вкъщи

Телохранителите на Стайко Стайков, водени от адвокат, тази сутринт се опитали да влязат при него в МВР болница. Полицаи и служители на съдебна охрана ги спрели, без да се стига до скандали и разправии.

29-годишният син на алкохолния бос Миню Стайков бе преместен в МВР болница от “Пирогов”, където постъпи в понеделник заради съмнения, че има мозъчно сътресение. Тогава той се оплака, че е бил отвлечен и пребит от маскирани като полицаи, които го упоявали. Доста професионално на вена на ръката му бил сложен абокат за преливане на лекарства, а на главата му имало превързана.

]Стайко Стайков, заснет преди време да се качва в бентлито си, придружаван от телохранител.  Снимка от фейсбук
Стайко Стайков, заснет преди време да се качва в бентлито си, придружаван от телохранител. Снимка от фейсбук

Стайков-син бе издирван 5 месеца от МВР и Интерпол за участие в организирана престъпна група на баща му Миню, вуйчо му Белун Хазърбасанов и сина на кмета на Карнобат. Обвинението му бе повдигнато задочно, а веднага след потвърждаване на самоличността му, спецпрокуратурата му наложи 72-часово задържане под стража в МВР болница.

Дебеловратите мъже и адвокатът, които дошли да го търсят, казали че се притесняват да не се влошило състоянието му. Искали или да го върнат вкъщи, или те да се заемат с опазването му, но не били допуснати да влязат. От охраната и персонала им обяснили не само, че Стайко е задържан, а и че в момента в София е обявена грипна епидемия и достъпът до лежащо болните е спрян.

Според таксиметровият шофьор Венци Ковачев, който в неделя вечерта карал Стайко от софийски мол до дома му в кв. “Бояна”, младият мъж бил “без никакви признаци за страх или притеснение”. Бил добре облечен и носел маска за грип.

Коментари

Задължително поле